mandag 14. februar 2011

Valentine's Day

Det er litt forskjellige teorier om hvor valentine's day kommer fra, men de fleste er enige om at den er til
minne om St. Valentine. St Valentine ble arrestert etpar hundre år e.kr, og deretter torturert og dømt til døden. I følge legenden (en av dem),  skrev han et brev til fangevokterens datter hvor han erklærte sin udødelige kjærlighet. Nederst på arket tegnet han en rose. Den dag i dag skriver fortsatt kjærestepar brev til  hverandre og det er nok den dagen i året hvor det blir solgt flest roser.

 Dette er big business, og her borte prøver alle å tjene noen kroner. I alle butikker kan man kjøpe valentinegifts og resturanter har spesielle valentine-menyer. De mange voksenbutikkene i strøket har også slengt seg på, og det var mange "valentineoutfits" og andre effekter. Amerikanere er forresten være veldig redde for lakk og lær. Hvilken annen grunn kan det være til at man må være 21 for å gå i en sexbutikk? Man kan jo tross alt dra i krigen når man er 18...

Uansett, på skolen stod 9.klasse og solgte roser, bamser, smykker og masse andre smågaver. Jeg tror ikke jeg har sett så mye rødt og rosa noen gang. Det var også mulig å kjøpe "candygrams", små gaver som man kunne sende anonymt til den man liker. Noen dro den litt lengere enn andre, og jeg så flere gå rundt med ENORME kosedyr.

På fredag var det også valentines dance her på skolen. Den første timen var det ikke så mye liv, og folk stod mest langs veggene og prata.Etterhvert begynte folk å danse, og alt jeg hadde hørt om skoledansene viste seg å stemme. Dansemåten her borte kalles "grinding", og er litt forskjellig fra hjemme, hvertfall fra det som danses på skolen. Det at rektoren stod og stirra oss i senk gjorde det ikke noe bedre. Til tross for dette var det svært god stemning, og det var ganske gøy

Etter dette dro jeg med etpar andre ned i Chinatown  for å spille billiard. Etter litt viste det seg at han som hadde vært der før ikke var helt sikker på veien likevel.  Da dro vi i stedet til en bowlingbane, men der fikk vi vite at det var 21årsgrense. Nedtur. Litt småskuffa dro vi og spiste før vi stakk hver til vårt. Det var kanskje like greit iom at jeg måtte stå opp kl 06 på lørdag for å stå på ski.

9. klasse selger gaver i kantinen. Komplett kaos!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar