fredag 15. oktober 2010

Om Joey the Iguana og Jesus

Nå er omsider denne meeget lange skoleuken over. Onsdagen var da første dag på skolen denne uken, og den var heller ikke som vanlig. 10. og 11. klasse tok PSATs (tentamensaktige prøver), så da starta vi sent, og alle timene var komprimert. Vi hadde også etpar samlinger i gymsalen. I lunsjen ble jeg med noen folk ut til Battery Park ved Hudson river, noe som var svært gøy. På vei tilbake gikk vi forbi en litt artig statue og da MÅTTE vi jo selvsagt gjøre en "re-enactment". Folk så rart på oss der vi plutselig stilte oss opp, og det var til og med noen turister som tok bilder av oss. Dette stoppet var jo ikke helt planlagt, så vi kom litt sent tilbake. Vi kom inn døren akkurat når rektoren snakket om hvor viktig det var for oss seniorer å oppføre oss ordentlig, gjøre skolearbeidet og komme tidsnok. God timing.



I dag var det faktisk nok av ting som skjedde. Først var det matteprøve, noe som gikk sånn nogenlunde. Anyhow, neste time var det fysikk med Ms D, og det er jo alltid gøy. Uansett hva vi har om har hun en eller annen sær historie å fortelle oss som kan forbindes med temaet. I dag var det intet mindre enn flygende iguanaer. Yessir, en flyvende iguana.

Lang historie kort: Ms Ds mor har en to meter lang iguana, Joey, i leiligheten sin i 9. etasje i the Bronx. Iguanaen lå på verandaen og solte seg før den plutselig fikk panikk og hoppet utenfor, 88 meter ned. Når de gikk ned for å finne den var den søkk borte, noe den fortsatte å være i to dager før den ble funnet og returnert. Det første den gjorde når den ble satt ned på bakken var å spurte ut på verandaen og hoppe utenfor igjen. Igjen forsvant den sporløst. Enden på visa var at den ble funnet takket være fysikk, og at den nå lever i beste velgående, men uten verandaprivilegier. Etter at hun hadde fortalt dette og fått samtlige elever til å (nesten) dø av latter fikk vi oppgaver. En av disse gikk som følger "If Joey the Iguana jumps off a balcony 88m over the ground at a speed of 3m/s, how far away from the veranda will he land?" Jeg tror vi er den eneste klassen i verden med en lærer som bruker flyvende iguanaer for å illustrere horisontale prosjektilbaner.


Her om dagen bestemte en kar på skolen, Christoffer, seg for å kle seg ut som jesus en dag. Hvorfor? Han følte for det. Som sagt så gjort, og i dag kom han i sånn kjortel med bånd, sandaler, et heftig langt skjegg, parykk og sekken over skuldern. Tornekronen var også på plass. Nå ser man mye rart i New York, men selv her er ikke dette normalt. Det var vistnok litt oppstyr på metroen, og en jente skjelte han ut. Bortsett fra denne lille episoden gikk alt etter planen, og folk lo som bare det. De fleste hvertfall, noen var så sjokka at de ikke fikk frem et ord. Biblotekaren mistet vistnok kaffekoppen når hun så han. Gøy var det hvertfall.

Livet på Nesbru kommer nok ikke til å være det samme etter det året her.




Og for de som lurer, Joey the iguana landet 12,69meter bortenfor kanten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar