søndag 10. oktober 2010

Road trip

Nå er det langhelg her i statene, og da benyttet familien Heltne sjansen til å ta seg en liten tur. På fredag leide vi en bil og kjørte oppover, eller "up state", som det heter. Bilen var en blå Chrysler Sebring med skinnseter. Kanskje ikke noe å henge seg opp i, men jeg synes nå det er stas med litt ordentlige biler.

Etter etpar timers kjøring kom vi frem til comfort inn hvor vi ble natten over. I morges kjørte vi videre, og etter etpar timers kjøring kom vi til Niagara Falls, oppe ved grensen til Canada. Hele greia var egentlig ganske spektakulært, vakkert, og ikke minst kult. Niagara falls består av to deler, the American falls og de mer kjente "horseshoe falls". I sistnevnte fosser det rundt 2 millioner liter vann per sekund, 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Det er mye vann det! I det litt mindre American fall er det rundt 500.000 liter pr sekund. Som jeg sa, så ligger dette rett ved Canada, men vi fikk desverre ikke tid til å ta turen over. Noe vi fikk tid til var å ta en båttur oppover elven, og da inn til selve fossen. Det var meget gøy, men også meget vått. Heldigvis fikk vi sånne snasne blå ponchoer. Det var litt vanskelig å ta bilder uten å ødelegge kameraet, og det var heller ikke så lett å se alt pga skumsprøyten. Noen bilder ble det da, og de kommer da på http://picasaweb.google.com/mheltne?fgl=true&pli=1 .

Når vi var vel tilbake i bilen var kl 18, og vi skulle finne et sted å bo. Lettere sagt enn gjort. To timer senere hadde vi ringt / vært innom 12-13 hotell/motells/inns, men alt var fullt. Etter langt om lenge fant vi et lite motell med det idylliske navnet "Sunset motell". Like idyllisk var det ikke inne på rommene, men de hadde jo bibel da. Hele greia er egentlig helt som på film med sånn lite motell i veikanten med neonskilt og en lang rekke dører med biler foran. Bibel på nattbordet mangler heller ikke, som jeg nevnte. Nå sitter jeg bare å venter på å høre skudd fra seriemorderen, narkovraket eller FBIspanerene på naborommet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar