mandag 11. oktober 2010

Road trip dag tre

Okay, nå er siste dagen over av denne turen, og jeg sitter nå hjemme i leiligheten og blogger, hurra. Alle tre blogginnleggene blir lagt ut på en gang, men de er da skrevet underveis. Varierende internettilgang er en av grunnene til at det ikke har blitt lagt ut før. Bilder kommer også etterhvert. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!

Dagen i dag starta også med frokost, men det å finne en frokostresturant var lettere sagt enn gjort. I dag er det Columbus day, noe som vistnok er svære greier. Mesteparten var hvertfall stengt i Albany, og vi måtte kjøre rundt en god stund før vi fant noe som var oppe. Når vi fant det var det hvertfall skikkelige saker. Etter dette gikk vi rundt i Albany, som tidligere nevnt er hovedstaden i NY. I de fleste hovedsteder er det et mindre antall overdådige bygninger, og dette var intet unntak. Mesteparten av de offisielle kontorene var samlet rundt et sentralt punkt, Empire State Plaza, en stor plass midt i senturm. Her har de laget sju-åtte dritstore bygninger av marmor og glass, samt noe som heter "Egget". dette er en gigantisk halvkule som står på en alt for liten sokkel og som huser etpar konsertsaler. I andre enden av plazaet var det også et stilig bygg som så ut som om det kom fra 1700tallet eller så.

Etter dette gikk turen til West Point, US Army's militærakademi. Dette er den eldste militærbasen i landet og har vært i bruk siden frigjøringskrigen på 1770-tallet. Den er selvsagt oppgradert siden den tid, men det er fortsatt mye av det gamle som henger igjen. West point er forøvrig et veldig prestisjetungt akademi, og for å komme inn må man ha et anbefalelsesbrev fra en senator eller et medlem i representantenes hus. Det går rundt 4400 kadetter på skolen fordelt på fire år. Når man er ferdig er man offiser, man har fått en bachelorgrad og en god ting å skrive på CV'n. Man har også sikret seg en arbeidsgiver de neste åtte år, og en god del flere om man ønsker det. Alt ganske gratis. Dette gjør West Point til en svært populær skole, og i fjor var det rundt 12.000 stk som søkte til de 1100 plassene. Vi ble med på en sånn guidet busstur rundt omkring på annlegget, men vi fikk ikke sett så mye i detalj. Litt synd, men iom at guiden pratet konstant i en time fikk vi vite med oss mye av det som var verdt å vite.

Med dette rundet vi av vår tur "up state", ov vi vendte nesen hjem, som det heter på fint. Etpar timer etterpå var bilen avlevert hos utleiefirmaet, og vi dro hjem. Akkurat da vi kom inn døren begynte det å regne, lyne og tordne som søren. Skulle nesten tro "the man upstairs" moret seg med å skru av og på lysbryteren.

Alt i alt så var turen fantastisk fin. Vi har sett masse bra/kult/vakkert etc, og vi har fått ett aldri så lite innblikk i hvordan USA er utenfor downtown Manhattan. Naturen her i staten er også meget fin, særlig nå som det var så mange fine høstfarger. Dette får dere se på bildene som kommer ut før eller senere!

Til sist en liten gladnyhet; For litt siden skjedde det noe svært forferdelig, nemlig at pcn min tok kvelden. Det burde ikke være en stor nyhet for så mange, i og med at jeg klagde konstant i etpar dager. Uansett, da jeg logget på den nå i kveld for å overføre noen filer var plutselig alt i skjønneste orden. Helt av seg selv. Nå driver jeg og scanner hele greia, og den har til nå funnet 13 (!) trojanske hester. Det var jo ikke helt bra, men pcn funker hvertfall. Miraklenes tid er enda ikke over!

1 kommentar:

  1. Selvfølgelig er Columbus day stort! Det er jo fri! Saann er det aa live the American life ;) Presidents Day, Columbus Day, Thanksgiving, you name it ;) Love it!

    SvarSlett