torsdag 6. januar 2011

Juleferie og nyttårsfeiring

Nå har jeg fått mye pes for lite blogging i det siste, og unnskyldningen med at det har vært juleferie funker dårligere og dårligere hver dag.  Da er det bare å kaste seg ut i det, og jeg skal prøve å begrense meg slik at det ikke blir en stil på flere sider, noe det har hatt en tendens til å bli. Nuvel.

Etter langt om lenge og lengre enn langt var da juleaften her, og det er jo kos. På dagen kom foreldrene til Dennis på besøk, og det var risengrynsgrøt med mandel og hele pakka. Senere dro vi til sjømannskirka hvor vi møtte veldig mange andre. Blant de vi kjente var Trygve og familien, og de hadde fått besøk av Trygves brødre, Haldor og Sondre. Noen andre venner av oss, Ola og Martha var også der, og de hadde fått besøk fra sine sønner.  Etter julegudstjenesten var det tradisjonell norsk julemiddag med ribbe, pinnekjøtt, medisterpølser, surkål og hele pakka. Deretter var det gåing rundt juletreet oppe på taket i 12. etasje, etterfulgt av et større dessertbord. Kvelden ble avslutta med gaveåpning hjemme i leiligheten. Her fikk jeg blant annet en snasen gamingmus og black-ops (et veldig vanedannende pc-spill), så det sier seg selv at det ble en del spilling. Jeg fikk også et større lass med sjokolade, noe som kanskje var det beste av alt. Jeg tok forresten med en  på skolen på mandag, og alle var overbegeistret. Deres første, lille stykke Norge falt altså i smak.

2. juledag dro vi på gudstjeneste på i en baptistkirke i Harlem. Jeg tror ikke jeg har hørt "amen" og "praise the lord" så mange ganger noen sinne.  Da vi kom ut hadde det begynt å snø som søren, og den evinnelige vinden var også der i en styrke på rundt 70km/t (!). Innen vi var kommet hjem var det full snøstorm, en storm som varte hele dagen og natten. Da vi våknet dagen etter hadde det løya litt, men det hadde kommet en halvmeter med snø eller så, og det var komplett kaos. En uke etterpå hadde de fortsatt ikke fått måkt alle gatene...    På kvelden 2. juledag var vi også og så Billy Elliot på broadway.

29. var vi i juleselskap ute hos Trygve og fammen i Brooklyn. Her var også Ola og Martha m/ sønner, og Trygves brødre hadde fått kjærestene sine over. Vi holdt ikke på like lenge som sistgang vi var der ute (50-årsdagen til Marit og mamma), men endel timer ble det jo. Maten var toppers (helstekt kalkun ++), og stemningen var det heller ikke noe å si på.

Nyttårsaften var vi på Times Square, noe som var litt kult. For å slippe å stå ute å fryse hele dagen (plassen ble stengt av kl 15)hadde vi leid bord på en resturant rett ved.  Pappa var desverre syk og kunne ikke bli med. Da vi gikk ut på plassen rundt halv tolv var det et enormt folkehav der, og det var såvidt vi fikk plass. Stemningen var enorm, elektrisk nesten. Da kula falt og det nye året ble ringt inn, eksploderte folkemassen, og folk skrek som gale. Fra hustakene ble det også sluppet ENORME mengder konfetti. Det var kanskje ikke fullt så fantastisk som folk skal ha det til, men spektakulært var det, og det er absolutt verdt å ta seg en tur om man har sjansen.

2. nyttårsdag var vi ute og så på frihetsstatuen og Elli's island, noe som egentlig var på høy tid. Nå har jeg jo sett det meste der ute en million ganger på film og bilder, men det var litt spesielt å være der selv.

Den kvelden var også siste dag i ferien, men i stedet for å sitte å slappe av og nyte det til det fulle ble jeg  sittende med lekser.Jeg hadde som jeg har nevnt før en større bunke med ferielekser, men disse ble  selvsagt utsatt til søndag kveld og mandag.  Mandag var det også prøve i historie og kontroll av notatbøkene. Fullt kjør fra dag 1. Jeg fikk en stor opptur da jeg fikk vite at jeg har fri siste uka i januar, så da må vi jo gjøre noe gøy.

  Etter skolen  dro vi til Chinatown og spiste dim-sum og andre fancy greier, noe som var overraskende godt. Den kvelden dro Lars, og dagen etterpå dro Ingrid og Dennis. Da var ferien virkelig over, og det var tilbake til den harde hverdagen.

Ellers har det ikke skjedd så mye, bortsett fra at vi lagde nyttårsforsett i fysikken. De ble som følger:

- Få over 90 i gjennomsnitt til sommern (fikk 89 til jul)
- Fortsette å trene, helst to ganger i uka i tillegg til gym

- Opprettholde fast-food-boikotten. (Subway og Starbucks ikke inkludert)

Det var jo ganske på sparket, så fancy var de ikke. Forslag mottas med takk og smil, men man skal jo ikke ha for mange (eller for ambisiøse).


Det var alt for denne gang. Peace, luv and all that stuff,
 - Magnus

Flere bilder kommer her : http://picasaweb.google.com/mheltne/JulOgNyttar#


Mamma, Pappa, Marit, Stein-Helge, Martha, Ola, Eilif, Nils

Julemiddag i sjømannskirka

Noen hadde byttet om merkelappene på gavene. Skjerfet matchet slipset hvertfall...

Norsk sjokolade og Norgehatt!
Juleselskap i Brooklyn. Ingrid, Haldor og Eilif.

Ingrid og Dennis

Nyttårsaften

Times Square 11:58

Frihetsstatuen

Fra toppen av statuens sokkel. Manhattan og New Jersey i bakgrunnen

Snøstorm

Dagen etter stormen. To dager før var det ikke et snøfnugg å se...

2 kommentarer:

  1. Flott oppdatering Magnus! Og fine bilder! Og den ferieuken i januar er ingen dårlig overraskelse :)

    SvarSlett
  2. takk takk :) Nei, det er vel en av de bedre overraskelsene man kan få, hehe. Som sendt fra oven^^

    SvarSlett